fbpx

Gène Bervoets

Gène Bervoets

Gene Bervoets

Géne Bervoets is een vent uit één stuk. En toch heeft hij oneindig veel gedaantes, stemmen, houdingen en gezichten, net zoals de stad waarin hij verankerd is. Hij is een Antwerpenaar in elke menselijke vezel van zijn lijf: in zijn taal, in zijn kijk op de wereld en op het leven.

Hij maakt elk moment in zijn bestaan tot een kunst. Rasecht, veelzijdig, enorm getalenteerd, ernstig als het moet… en zo zot als een Kielse achterdeur als het mag. Hij acteert met lijf en stem op vele Vlaamse en Nederlandse podia. Hij holderdeboldert van de ene spelende mens in de andere op televisie, in films, op radio, in talloze geluidshuizen. Hij schildert, supportert, presenteert, reist de hele weidsheid van de wereld rond, hij ademt gulzig door elke porie en charmeert met één ogenblik. En hij kookt… thuis, in tv-programma’s, op het idyllische Sint-Maarten van z’n kinderen, en ook diep van binnen voor alles wat hij aanpakt omdat het waardevol is.

En hij zingt, croont, rockt en jazzt met zijn vrienden van de Grungblavers. En tussen die muzikale maten door, hoor je zijn lach… en die is nog vettiger dan de kuif van Elvis.

Gene Bervoets

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in je winkelmand.