fbpx

Guillaume Van der Stighelen

Guillaume Van der Stighelen

Guillaume Van der Stighelen

Wie van het bestaan van Guillaume Van der Stighelen nog niet op de hoogte was, moet de laatste twintig jaar een onzinnig en verloren leven hebben geleid. Zonder tv, radio, krant, tijdschrift, reclameborden… zonder een bezoekje aan eender welk Antwerps café of theehuisje. We fluiten allemaal dankzij het reclamebureau ‘Duval Guillaume’ toonvast mee met ‘Het ruikt hier naar Douwe Egberts’, we bevestigen in de kroeg dat onze ‘Thuis is waar mijn Stella staat’ en thuis zeggen we dat ‘Spa het zuiverende water’ is. ‘Echt’!

Alle woorden die hij schreef in boeken, slogans, columns en liedjesteksten reiken tot aan het eind van de grenzen van ruimte en tijd… en terug. En ‘Iedereen komt als je Leo roept’, ook als Guillaume in 2013 een aantal mannen belt om eens langs te komen. Iedereen zegt ja. Zijn wijnkelder is legendarisch! Die avond wordt er zorgvuldig door elkaar gepraat totGuillaume het idee van de Grungblavers op de ondertussen met Pomerol-kringen bevlekte tafel legt: evergreens, inhoudelijk perfect vertaald naar de enige wereldtaal in ons tranendal: het Aantwaarps.

Door Guillaume, onze gulle schepper, gingen toen de Grungblavers het paradijs in, dat van de eeuwige vriendschap. En ’t is daarom da we hem allemaal gere zien.

Guillaume Van der Stighelen

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in je winkelmand.