fbpx

Johny Voners

Johny Voners

Johny Voners

Voners trad in 1960 reeds op als 15-jarige knaap in de variété. Hij werkte in 1965 mee aan de Nederlandse les op de toenmalige RTBF in feuilletonvorm en behaalde de eerste prijs conservatorium met leraar Nand Buyl.

Hij was van 1973 tot 2006 getrouwd met theater- en filmactrice Janine Bischops. In de zomer van 2006 gingen Bischops en Voners uit elkaar, in een zaak die veel aandacht kreeg in de populaire kranten en tijdschriften. Hun huwelijk bleef kinderloos. Op 15 december 2012 trouwde Voners met een nieuwe vriendin. Uit zijn allereerste huwelijk heeft Johny een dochter, Els Hoebrechts (1971). Zij is redacteur en kinderboekenauteur.

Naast acteren bouwde Voners sinds 2000 ook een zangcarrière uit. Zo toerde hij enkele jaren rond met Aznavoners, waarin hij liedjes van Charles Aznavour ten gehore bracht. Ook met andere Franse chansons, zoals o.a. van Joe Dassin, trad hij op. Hij maakte eveneens deel uit van de Antwerpse coverband De Grungblavers, waarbij een tiental BA’s (Bekende Antwerpenaren) bekende en gekende liedjes coveren in het Antwerps. 

Johny Voners

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in je winkelmand.